0
0

مکان یابی برای احداث نیروگاه خورشیدی

2324 بازدید

مکان یابی برای احداث نیروگاه خورشیدی


مساحت زمین مورد نیاز برای خروجی برق مورد نظر بسته به مکان، کارایی ماژول های خورشیدی، شیب سایت و نوع نصب مورد استفاده متفاوت است. آرایه های خورشیدی شیب ثابت با استفاده از ماژول های معمولی با راندمان حدود 15% در سایت های افقی، به حدود 1 هکتار برای هر MW در مناطق استوایی نیاز دارند و این رقم در شمال اروپا به بیش از 2 هکتار می رسد.
به دلیل سایه طولانی‌تری که آرایه هنگام کج شدن در زاویه تندتر ایجاد می‌کند، این ناحیه معمولاً برای یک آرایه شیب قابل تنظیم یا یک ردیاب تک محوری حدود 10٪ بیشتر است و برای یک ردیاب 2 محوره 20٪ بیشتر خواهد بود و البته این ارقام بسته به عرض جغرافیایی و توپوگرافی متفاوت هستند.
بهترین مکان‌ها برای مزارع خورشیدی از نظر کاربری زمین، مکان‌ های brown field sites (هر زمینی که قبلا توسعه یافته اما در حال حاضر مورد استفاده قرار نمی گیرد و حتی ممکن است آلوده نیز باشد. این اصطلاح برای توصیف زمین هایی استفاده می شود که قبلاً برای اهداف صنعتی یا تجاری با آلودگی شناخته شده یا مشکوک از جمله آلودگی خاک به دلیل زباله های خطرناک استفاده می شد) یا جایی که کاربری ارزشمند دیگری ندارد، می باشد. حتی بخش قابل توجهی از سایت یک مزرعه خورشیدی می تواند مناطق زیر کشت باشد یا زمین‌هایی با سایر کاربردهای تولیدی، مانند کشت محصولات یا تنوع زیستی.
البته باید توجه داشت که تغییر در آلبدو (مقیاسی از بازتاب پراکنده تابش خورشیدی از مجموع کل تابش خورشید است و از 0 (مربوط به جسم سیاهی که تمام تابش تابشی را جذب می کند) تا 1 (مربوط به جسمی است که تمام تابش های فرودی را منعکس می کند) اندازه گیری می شود) بر دمای محلی تأثیر می‌گذارد و همچنین، دما به دلیل اثر جزیره گرمایی افزایش می‌یابد و محیط اطراف در اکوسیستم های خشک خنک تر می شود.
با همه این تفاسیر مزارع خورشیدی امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته اند و حتی مزارع کشاورزی نیز به مزارع خورشیدی تبدیل شده اند که Agrivoltaics نامیده می شوند و یا اینکه گاها یک سایت چند کاربره است و به عبارتی Co-location نامیده می‌شود.


* مقدمه ای بر Agrivoltaics


Agrivoltaics به سایت ها یا مزارع خورشیدی گفته می شود که از همان مساحت زمین هم برای انرژی فتوولتائیک خورشیدی و هم برای کشاورزی استفاده می کند. بر اساس یکی از مطالعات اخیر ارزش برق تولید شده خورشیدی همراه با تولید محصول مقاوم در برابر سایه، عامل افزایش بیش از 30 درصدی در ارزش اقتصادی مزارعی شده است که به جای کشاورزی معمولی از سیستم‌های agrivoltaic استفاده می‌کردند.


* مقدمه‌ای بر Co-location

در برخی موارد چندین نیروگاه خورشیدی مختلف، با مالکان و پیمانکاران جداگانه، در سایت‌های مجاور راه اندازی می شوند. این امر می‌تواند مزایای بسیاری مانند تقسیم هزینه و ریسک‌های زیرساخت پروژه را به دنبال داشته باشد. علاوه بر این، مزارع خورشیدی را می توان با مزارع بادی نیز مجاور نمود.
بعبارت بهتر، گاهی اوقات از «مزرعه یا پارک خورشیدی» برای توصیف مجموعه‌ای از نیروگاه‌های خورشیدی منفرد، که سایت‌ها یا زیرساخت‌های مشترک دارند، استفاده می‌شود. چند نمونه از پارک های خورشیدی پارک خورشیدی چارانکا است که در آن 17 پروژه نسل مختلف وجود دارد. نوهاردنبرگ، با یازده نیروگاه، و پارک خورشیدی گلمود با ظرفیت کل گزارش شده بیش از 500 مگاوات از دیگر پارک‌های خورشیدی در سطح جهان می باشد. یک مثال افراطی از پارک‌های خورشیدی موجود پارک خورشیدی گجرات هند است که همه مزارع خورشیدی در ایالت گجرات هند را شامل می شود.
اگر شما هم علاقه مند به یادگیری راه اندازی نیرو گاههای خورشیدی هستید، همین الان با آکادمی مازند سولار تماس بگیرید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://mazandsolaracademy.ir/?p=369
اشتراک گذاری:
ایمان حسن خانی
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد مکان یابی برای احداث نیروگاه خورشیدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.