نقل از نیوساینتیست، نوع عجیبی از امواج خورشیدی کشف شده که از طریق پلاسمای سازنده خورشید به سمت عقب حرکت می کند. براساس نظر دانشمندان، ۳ مکانیزم احتمالی برای توضیح این امواج وجود دارد که البته هیچ کدام از آنها با داده های به دست آمده همخوانی ندارد و بنابراین وجود امواج یک راز باقیمانده است.
یکی از محققان دانشگاه نیویورک واقع در امارات متحده عربی و همکارانش این امواج ار که امواج گردابی رتروگراد با فرکانس بالا(high-frequency retrograde vorticity waves) نامیده میشود را رصد نموده اند. این کشف با توجه به اطلاعات جمع آوری شده طی چند دهه در تلسکوپ های زمینی و فضایی انجام شده است. امواج مذکور(HFR) از گروههایی از گردابهای کوچک تشکیل میشوند که در جهت مخالف چرخش خورشید به دور این ستاره حرکت میکنند.
با این حال، گردابها سه برابر سریعتر از سایر امواج مشابه به دور خورشید حرکت میکنند. سرعت حرکت آنها بیشتر از آن چیزی است که بتوان با هر یک از مدلهای حرکت پلاسما در خورشید توضیح داد.
محققان سه توضیح احتمالی را آزمایش کردند: اینکه امواج توسط میدانهای مغناطیسی در خورشید ایجاد شده اند، آنها از امواج دیگری در خورشید به نام امواج گرانشی پدید می آیند یا اینکه آنها به دلیل فشرده سازی پلاسما به وجود آمده اند. هیچ یک از این ایدهها با دادهها مطابقت ندارد و ممکن است نوع مشابهی از موج در اقیانوسهای زمین وجود داشته باشد. این امواج Rossby نامیده میشوند و با سرعتی بسیار بیشتر از آنکه محققان قادر به توضیح باشند، حرکت میکنند.
به گفته دانشمندان ممکن است ترکیبی از مغناطیس، گرانش و فشردگی باعث ایجاد این امواج شود. در واقع محققان نتوانستند مکانیسم قابل قبول دیگری را بیاندیشند و امیدوارند که مدلسازی دقیقتر بتواند این امواج عجیب را در آینده توضیح دهد.
زبانه های خورشید نور و انرژی و زندگی خود را به زمین هدیه می دهد. بطوری که امروزه انرژی خورشیدی نه دقیقا بلکه تا حدی در رده سایر انرژی های مورد استفاده مورد استقبال جهانیان قرار گرفته است. در واقع با استفاده تکتولوژی و علم مهندسی به سادگی می توان انرژی را به کار گرفت.
کشور ما نیز امروزه سهم قابل توجهی در استفاده از این انرژی پاک دارد. برای آموزش نحوه استفاده از این انری تجدید پذیر می توانید در دوره های آموزشی آکادمی مازند سولار شرکت نموده و در کنار آموزش مدرک رسمی سازمان فنی و حرفه ای کشور را دریافت نمایید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.