0
0

نکات مهم و کاربردی اجرای نیروگاه خورشیدی

530 بازدید

خودداری از نصب پنل خورشیدی در سایه

پنل خورشیدی باید به صورت مستقیم در مقابل نور خورشید قرار بگیرد و در صورتی که یکی از سلول های پنل خورشیدی سایه شود، بخش قابل توجهی از سلول های پنل غیر فعال می شوند و توان خروجی کاهش می یابد. به عنوان مثال در پنل های قدیمی با سایه شدن فقط یک سلول از پنل خورشیدی چیزی در حدود 33 درصد از توان پنل خورشیدی کاسته می شود که در مدل های جدید تر مثل سلول خورشیدی هاف سل، این مقدار به 16 درصد کاهش یافته است.

به همین منظور توصیه می شود پنل خورشیدی در نقطه ای نصب شود که به صورت مستقیم نور خورشید را دریافت نماید. همچنین در تمامی ساعات روز اثری از سایه بر روی آن ایجاد نشود. به طور مثال ممکن است در مقابل یک پنل خورشیدی یک درخت یا دیوار قرار داشته باشد که فقط 2 ساعت پایانی روز بر روی سطح پنل خورشیدی سایه ایجاد کند که در این صورت 2 ساعت از روز، تولید انرژی مختل خواهد شد.

 

جهت و زاویه نصب پنل خورشیدی

همه روزه خورشید از شرق طلوع و در جهت غرب غروب می کند. زاویه تابش نیز در طول روز و در فصول مختلف سال نیز تغییر می کند. به منظور بهره بردن از حداکثر توان پنل خورشیدی باید آن را تحت زاویه ای مناسب و در جهت رو به جنوب قرار دهیم. در صورتی که جهت و زاویه پنل خورشیدی به درستی انتخاب نشود، در نتیجه راندمان خروجی کاهش می یابد. به طور معمول در ایران زاویه مناسب پنل خورشیدی نسبت به سطح زمین 30 درجه است که در مناطق جنوبی این مقدار را می توان تا 20 درجه و در مناطق شمالی تا 40 درجه در نظر گرفت. همچنین توصیه می شود جهت پنل خورشیدی رو به جنوب قرار بگیرد. با تغییر جهت به سمت شرق یا غرب، توان خروجی می تواند تا 25 درصد کاهش یابد. تغییر زاویه در حد چند درجه، تاثیر چندانی روی توان خروجی ندارد.

در برخی نقاط به دلیل محدودیت های ساخت مانند شیروانی های شرقی و غربی، به ناچار جهت یا زاویه پنل از مقدار درست خارج می شود که در این نقاط باید در طراحی سیستم برق خورشیدی، توان پنل خورشیدی را بین 10 تا 30 درصد بالاتر در نظر گرفت.

 

عایق کاری سقف

یکی از مشکلات پس از نصب پنل خورشیدی بر روی سقف عادی یا سطح شیروانی، به هم خوردن عایق سقف است که موجب نفوذ آب به داخل ساختمان می شود. در سازه خورشیدی مخصوص سطح شیروانی، به دلیل استفاده از پیچ واشر دار شیروانی، نفوذ آب به داخل شیروانی محدود می شود. همچنین می توان از قیر، ماستیک یا فوم و یا چسب آکواریوم بعد از نصب به منظور عایق بندی سقف شیروانی استفاده نمود. در سقف های معمولی نیز توسیه می شود از بلوک سیمانی یا بتن در جا، جایگزین بولت استفاده شود تا هیج تخریبی روی سقف انجام نشود.

 

سیم کشی درست و استفاده از عایق و لوله

یکی از مشکلات پس از نصب پنل خورشیدی، رها بودن سیم ها، قطع شدن و همچنین خطر اتصال کوتاه است. به منظور مدیریت بهتر سیم ها توصیه می شود، برای اتصال پنل خورشیدی به اینورتر و شارژکنترلر، از کابل یا سیم با روکش قوی و همچنین محافظ مانند فلکسی، لوله خرطومی و داکت استفاده شود. در این شرایط سیم ها منظم تر هستند و خطر قطع شدگی یا اتصال کوتاه از بین خواهد رفت.

در سیستم های ولتاژ بالا نیز توصیه می شود از سیم های ولتاژ بالا با نام کابل خورشیدی استفاده شود. این سیم ها دارای عایق ۱۵۰۰ وات با دو روکش و به صورت قطع اندود شده هستند.

 

اتصال مستحکم پنل خورشیدی به استراکچر

به طور کلی پنل خورشیدی به دو صورت به استراکچر متصل می شود. در روش اول که ایمن ترین روش به حساب می آید، پنل خورشیدی با پیچ به سازه متصل می شود و در روش دوم از کلمپ آلمینیومی استفاده می شود که علاوه بر آسودگی نصب، سرعت کار افزایش می یابد.

در نقاط بادخیر و به ویژه در ارتفاعات، توصیه می شود از پیچ برای استحکام پنل ها استفاده شود اما در صورت استفاده از کلمپ، باید از کلمپ با طول و ضخامت مناسب استفاده نمود.همچنین توصیه می شود تا جایی که امکان دارد، از نصب پنل خورشیدی در لبه شیروانی خودداری نمود زیرا فشار باد در این نقاط بیشتر از نقاط دیگر است.

 

شستشوی پنل خورشیدی

یکی از مهم ترین کارها بعد از نصب پنل خورشیدی، شستشوی دوره ای پنل خورشیدی توسط آب است. برای شستشو نیاز به هیچ مایع کمکی نیست و صرفا با آب و ابزاری که خط و خش روی شیشه پنل ایجاد نکند می توان سطح پنل خورشیدی را شسشتو داد. با شستشو سطح پنل، راندمان کاری پنل نیز افزایش می یابد. توصیه می شود در هنگام ظهر به دلیل بالا بودن دمای پنل خورشیدی، از شستشوی پنل با آب خودداری شود.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://mazandsolaracademy.ir/?p=3315
اشتراک گذاری:

نظرات

0 نظر در مورد نکات مهم و کاربردی اجرای نیروگاه خورشیدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.