0
0

انواع پنل خورشیدی

140 بازدید

آیا می‌دانستید انرژی مورد نیاز جهان برای یک سال را می‌توان تنها برای یک دقیقه با انرژی مولد خورشید پوشش داد؟ در واقع، خورشید در عرض 24 ساعت قادر است انرژی بیشتری از مصرف کل جمعیت در 27 سال تولید کند.

بنابراین، انرژی خورشیدی نه تنها یک منبع انرژی واقعا قابل اعتماد و پایدار است ، بلکه یک منبع انرژی بسیار مقرون به صرفه و کارآمد است ، اگر نوع انتخاب شده از پنل های خورشیدی و محیط کاملاً با یکدیگر مطابقت داشته باشند. چنین چشم‌اندازهای امیدوارکننده‌ای در صنعتی رشد کرده‌اند که تلاش زیادی برای توسعه تکنیک‌های کارآمد برای تولید، استفاده و ذخیره انرژی خورشید با استفاده از انواع مختلف پنل‌های خورشیدی و تبدیل نور خورشید به برق ارزشمند انجام داده است.

آیا حاضرید اولین قدم را به سوی آینده ای روشن تر و پایدارتر بردارید؟ نصب پنل های خورشیدی یک راه عالی برای کاهش ردپای کربن و در عین حال صرفه جویی در هزینه در قبض انرژی است. دیگر منتظر نمانید تا تاثیر مثبتی بر محیط و کیف پول خود داشته باشید.

 

پنل خورشیدی مناسب را پیدا کنید که متناسب با خانه شما باشد

با نگاهی به نمودار زیر، مشاهده افزایش سریع تولید برق فتوولتائیک خورشیدی که در چند سال گذشته در بریتانیا اتفاق افتاده است، آسان می شود. ظرف یک سال (2014-2015) تولید برق خورشیدی PV تقریباً 87 درصد افزایش یافت .

آمار انرژی خورشیدی انگلستان

تنها تعداد کمی از مردم از فناوری های مختلف موجود در بازار برای انرژی خورشیدی مانند گرمایش آب خورشیدی و گرمایش خورشیدی آگاه هستند .

در حالی که این جایگزین‌ها برای انواع کلاسیک پانل‌های خورشیدی عمدتاً برای گرم کردن آب استفاده می‌شوند، پاراگراف‌های زیر مقدمه‌ای دقیق‌تر از انواع مختلف پنل‌های خورشیدی که برای تولید برق سبز استفاده می‌شوند، ارائه می‌کند. چندین دهه تحقیق، کار و توسعه منجر به طیف گسترده ای از انواع مختلف پنل های خورشیدی شده است که اکنون برای پنل های خورشیدی در بازار موجود است.

برای ارائه یک نمای کلی تر، GreenMatch اطلاعات مفیدی در مورد رایج ترین و خاص ترین انواع پنل های خورشیدی گردآوری کرده است .

نوع سلول خورشیدی نرخ بهره وری مزایای معایب
پانل های خورشیدی تک کریستالی (Mono-SI) ~ 20٪ نرخ بهره وری بالا؛ بهینه سازی شده برای استفاده تجاری؛ ارزش طول عمر بالا گران
پانل های خورشیدی پلی کریستالی (p-Si) ~ 15٪ قیمت کمتر حساس به درجه حرارت بالا؛ طول عمر کمتر و کارایی فضای کمی کمتر
لایه نازک: پانل های خورشیدی سیلیکونی آمورف (A-SI) ~7-10٪ هزینه های نسبتا کم؛ آسان برای تولید و انعطاف پذیر گارانتی کوتاه تر و طول عمر
سلول PV متمرکز (CVP) ~41٪ عملکرد و نرخ کارایی بسیار بالا ردیاب خورشیدی و سیستم خنک کننده مورد نیاز (برای رسیدن به راندمان بالا)

نحوه طبقه بندی انواع مختلف پنل های خورشیدی 

انواع مختلف پنل های خورشیدی نیازها و اهداف متفاوتی را برآورده می کنند. با توجه به اینکه نور خورشید چه در زمین و چه در فضا می تواند به طور متفاوتی مورد استفاده قرار گیرد به این واقعیت اشاره دارد که مکان به خودی خود عامل مهمی در انتخاب یکی از انواع پنل های خورشیدی نسبت به دیگری است .

تمایز بین انواع مختلف پنل های خورشیدی اغلب به معنای تمایز بین پنل های خورشیدی تک پیوندی و چند پیوندی – یا نسل اول، دوم یا سوم است . تک پیوندی و چند اتصالی در تعداد لایه‌های روی پنل خورشیدی که نور خورشید را مشاهده می‌کنند متفاوت است، در حالی که طبقه‌بندی بر اساس نسل بر مواد و کارایی انواع مختلف پنل‌های خورشیدی تمرکز دارد .

پنل های خورشیدی نسل اول

اینها انواع سنتی پنل های خورشیدی هستند که از سیلیکون تک کریستالی یا پلی سیلیکون ساخته شده اند و بیشتر در محیط های معمولی استفاده می شوند.

پانل های خورشیدی تک کریستالی (Mono-SI)

پانل های خورشیدی تک کریستالی (Mono-SI)

این نوع پنل های خورشیدی (ساخته شده از سیلیکون تک کریستالی) خالص ترین نوع آن است . شما به راحتی می توانید آنها را از ظاهر تیره یکنواخت و لبه های گرد تشخیص دهید . خلوص بالای سیلیکون باعث می شود که این نوع پنل خورشیدی یکی از بالاترین نرخ های راندمان را داشته باشد که جدیدترین آنها به بالای 20 درصد می رسد .

پانل های تک کریستالی قدرت خروجی بالایی دارند، فضای کمتری را اشغال می کنند و بیشترین طول عمر را دارند. البته، این به این معنی است که آنها گران ترین این دسته هستند. مزیت دیگری که باید در نظر گرفت این است که در مقایسه با پانل‌های پلی کریستالی کمی کمتر تحت تأثیر دماهای بالا قرار می‌گیرند.

پانل های خورشیدی پلی کریستالی (Poly-SI)

پانل های خورشیدی پلی کریستالی (p-SI)

شما می‌توانید این پنل‌ها را به سرعت تشخیص دهید زیرا این نوع پنل‌های خورشیدی مربعی هستند، زوایای آن بریده‌نشده و ظاهری آبی و لکه‌دار دارند . آنها از ذوب سیلیکون خام ساخته می شوند که فرآیندی سریعتر و ارزان تر از فرآیندی است که برای پانل های تک کریستالی استفاده می شود.

این منجر به قیمت نهایی پایین‌تر، اما راندمان پایین‌تر (حدود 15%) ، راندمان فضای کمتر و طول عمر کوتاه‌تر می‌شود ، زیرا آنها به میزان بیشتری تحت تأثیر دمای گرم قرار می‌گیرند. با این حال، تفاوت بین انواع تک و پلی کریستالی پنل های خورشیدی چندان قابل توجه نیست و انتخاب به شدت به موقعیت خاص شما بستگی دارد. گزینه اول بازده فضای کمی بالاتر را با قیمت کمی بالاتر ارائه می دهد، اما خروجی برق اساسا یکسان است.

 

 

پنل های خورشیدی نسل دوم

این سلول ها انواع مختلفی از سلول های خورشیدی لایه نازک هستند و عمدتاً برای نیروگاه های فتوولتائیک، یکپارچه در ساختمان ها یا سیستم های خورشیدی کوچکتر استفاده می شوند.

سلول های خورشیدی لایه نازک (TFSC)

سلول های خورشیدی لایه نازک (TFSC)

اگر به دنبال گزینه ای ارزان تر هستید ، ممکن است بخواهید به دنبال فیلم نازک باشید. پانل های خورشیدی لایه نازک با قرار دادن یک یا چند فیلم از مواد فتوولتائیک (مانند سیلیکون، کادمیوم یا مس) روی یک بستر تولید می شوند. این نوع پنل‌های خورشیدی ساده‌ترین نوع تولید هستند و صرفه‌جویی در مقیاس آنها را ارزان‌تر از گزینه‌های جایگزین می‌کند، زیرا مواد کمتری برای تولید آن مورد نیاز است.

آنها همچنین انعطاف پذیر هستند – که فرصت های زیادی را برای کاربردهای جایگزین باز می کند – و کمتر تحت تأثیر دماهای بالا قرار می گیرند. مسئله اصلی این است که آنها فضای زیادی را اشغال می کنند و به طور کلی آنها را برای تاسیسات مسکونی نامناسب می کند . علاوه بر این، آنها کوتاه‌ترین ضمانت‌نامه‌ها را دارند ، زیرا طول عمر آن‌ها نسبت به انواع تک و پلی‌کریستالی پنل‌های خورشیدی کوتاه‌تر است. با این حال، آنها می توانند گزینه خوبی برای انتخاب در میان انواع مختلف پنل های خورشیدی که فضای زیادی در دسترس هستند، باشند.

سلول خورشیدی سیلیکونی آمورف (A-Si)

آیا تا به حال از ماشین حساب جیبی با انرژی خورشیدی استفاده کرده اید؟ آره؟ پس حتما قبلاً این نوع پنل های خورشیدی را دیده اید. سلول خورشیدی سیلیکونی آمورف یکی از انواع پنل های خورشیدی است که عمدتاً در چنین ماشین حساب های جیبی استفاده می شود. این نوع پنل خورشیدی از تکنولوژی سه لایه استفاده می کند که بهترین نوع لایه نازک است.

فقط برای اینکه تصور مختصری از معنای “نازک” داشته باشیم، در این مورد، ما در مورد ضخامت 1 میکرومتر (یک میلیونیم متر) صحبت می کنیم. این سلول‌ها با نرخ بازدهی تنها 7 درصد، کمتر از سلول‌های سیلیکونی کریستالی هستند – که دارای نرخ بازدهی تقریباً 18 درصدی هستند – اما مزیت آن این است که سلول‌های A-Si-سل‌ها هزینه نسبتاً پایینی دارند.

پنل های خورشیدی نسل سوم

پنل‌های خورشیدی نسل سوم شامل انواع فناوری‌های لایه نازک هستند، اما بیشتر آنها هنوز در مرحله تحقیق یا توسعه هستند . برخی از آنها با استفاده از مواد آلی برق تولید می کنند، برخی دیگر از مواد معدنی (به عنوان مثال CdTe) استفاده می کنند.

سلول خورشیدی بیوهیبرید

سلول خورشیدی Biohybrid یکی از انواع پنل های خورشیدی است که هنوز در مرحله تحقیقاتی است. این توسط یک تیم متخصص در دانشگاه واندربیلت کشف شده است. ایده پشت فناوری جدید استفاده از سیستم فتوسنتز 1 و در نتیجه تقلید از فرآیند طبیعی فتوسنتز است . اگر می‌خواهید درباره نحوه عملکرد سلول‌های خورشیدی بیوهیبرید بیشتر بدانید، در مجله آمریکایی اپتیک و فوتونیک بیشتر بخوانید.. نحوه عملکرد این سلول ها را با جزئیات بیشتری توضیح می دهد. بسیاری از مواد مورد استفاده در این سلول مشابه روش های سنتی هستند، اما تنها با ترکیب لایه های متعدد فتوسیستم 1، تبدیل از انرژی شیمیایی به الکتریکی بسیار موثرتر می شود (تا 1000 برابر کارآمدتر از انواع نسل اول پنل های خورشیدی). 

سلول خورشیدی تلورید کادمیوم (CdTe)

در میان مجموعه‌ای از انواع مختلف پنل‌های خورشیدی، این تکنیک فتوولتائیک از تلورید کادمیوم استفاده می‌کند که امکان تولید سلول‌های خورشیدی را با هزینه نسبتاً کم و در نتیجه زمان بازپرداخت کوتاه‌تر (کمتر از یک سال) فراهم می‌کند. از بین تمام فناوری‌های انرژی خورشیدی، این فناوری به کمترین میزان آب برای تولید نیاز دارد. با در نظر گرفتن زمان کوتاه بازپرداخت انرژی، سلول های خورشیدی CdTe ردپای کربن شما را تا حد امکان پایین نگه می دارند . تنها عیب استفاده از تلوراید کادمیوم سمی بودن آن در صورت بلع یا استنشاق است. به ویژه در اروپا، این یکی از بزرگترین موانعی است که باید بر آن غلبه کرد، زیرا بسیاری از مردم نگران استفاده از فناوری پشت این نوع پنل های خورشیدی هستند.

سلول PV متمرکز (CVP و HCVP)

سلول های PV متمرکز مانند سیستم های فتوولتائیک معمولی انرژی الکتریکی تولید می کنند. آن دسته از پانل های خورشیدی چند پیوندی دارای نرخ بازدهی تا 41 درصد هستند که در بین تمام سیستم های فتوولتائیک بالاترین تا کنون بوده است.

سلول خورشیدی متمرکز

نام چنین سلول‌های CVP به چیزی مربوط می‌شود که آنها را در مقایسه با انواع دیگر پنل‌های خورشیدی بسیار کارآمد می‌کند: سطوح آینه‌ای خمیده، لنزها و گاهی اوقات حتی سیستم‌های خنک‌کننده برای بسته‌بندی پرتوهای خورشید و در نتیجه افزایش کارایی آنها استفاده می‌شود.

به این ترتیب، سلول‌های CVP به یکی از کارآمدترین  پنل‌های خورشیدی تبدیل شده‌اند که کارایی و راندمان بالایی تا 41 درصد دارد آنچه باقی می‌ماند این واقعیت است که چنین پنل‌های خورشیدی CVP تنها در صورتی می‌توانند به همان اندازه کارآمد باشند که با زاویه‌ای کامل با خورشید روبرو شوند. برای دستیابی به چنین نرخ های بازده بالایی، یک ردیاب خورشیدی در داخل پنل خورشیدی وظیفه دنبال کردن خورشید را بر عهده دارد . 

اگر می خواهید در مورد انواع مختلف پنل های خورشیدی و سایر گزینه های انرژی سبز بیشتر بدانید، به سادگی فرم غیر الزام آور را در بالا پر کنید و از خدمات ساده و رایگان ما استفاده کنید. Greenmatch می تواند حداکثر 4 نقل قول از تامین کنندگان قابل اعتماد و با کیفیت را به شما ارائه دهد. 

دوره های آموزش نصب و مدیریت نیروگاه های خورشیدی ما:

دوره جامع طراحی و نصب نیروگاه خورشیدی

طراحی و نصب توربین بادی

مدیریت پروژه نیروگاه خورشیدی

درباره آکادمی مازند سولار

آکادمی مازند سولار یک مجوعه پیشرو در زمینه نصب و فروش پنل‌های خورشیدی و انرژی‌های تجدیدپذیر و ارائه آموزش های حرفه ای در خصوص انرژی های تجدیدپذیر  است. هدف ما ارتقاء استفاده از انرژی‌های پاک و کاهش آلودگی هوا است. با تیمی متخصص و با تجربه ، ما برای ارائه راهکارهای انرژی‌های نوین و سازگار با محیط زیست آماده‌ایم. به ما بپیوندید و به یک آینده سبز و پرنشاط کمک کنید.

[وب‌سایت ما](mazandsolaracademy.ir) | تماس با ما:  09115607171 – 0113310544

مطالب بیشتر:

پنل RV | راهنمای پنل خورشیدی مناسب تریلی و کمپر | RV Solar Panel Guide

چگونه در مسیر صفر خالص پیش برویم

انرژی زمین گرمایی: چالش ها و تحولات

منابع:

  1. https://byjus.com/physics/renewable-energy
آیا این مطلب را می پسندید؟
https://mazandsolaracademy.ir/?p=3646
اشتراک گذاری:
نویسنده
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد انواع پنل خورشیدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.